Enkhuizensloep

Elfstedentocht 2011

Sinds 1946 wordt onder auspiciën van de W.V. de Meeuwen uit Leeuwarden de Elfstedentocht te Water georganiseerd. Van 25 t/m 30 juli 2011 werd de 22ste Elfstedenweek voor de watersport gehouden. In deze week werden uiteraard de Friese 11 steden aangedaan en in 6 daarvan werd overnacht inclusief de start- en finishplaats Leeuwarden. Onder de deelnemers waren 2 Enkhuizensloep 630 Tenders, die in de dag voorafgaand aan de start met windkracht 6 van Enkhuizen naar Lemmer waren gevaren.

Het werd een natte en herfstachtige week, met maar een paar mooie dagen. Naast zo'n 150 motorboten deden er ook ongeveer 250 kano's mee. De tocht was werkelijk prachtig, mede omdat de Enkhuizensloepen door hun geringe diepgang de meest schilderachtige route konden kiezen. De organisatie was perfect en in de steden werden we met open armen ontvangen. Kortom, een echte aanrader voor wie Friesland eens wil ontdekken. Jammer dat de tocht slechts eenmaal per 3 jaar wordt georganiseerd.

Meer informatie: Watersportvereniging De Meeuwen.

Er zijn nog meer foto's, alleen ziet u ze niet. Wij gebruiken namelijk javascript om ze weer te geven, maar uw browser staat dat momenteel niet toe. U kunt onze site uiteraard blijven bekijken, alleen kunt u niet door de foto's bladeren.

Evenementen