Enkhuizensloep

Haringtocht 2010

Negen Enkhuizensloepen zijn op zaterdag 15 mei het IJsselmeer overgestoken om in het Friese Stavoren een haring te gaan eten. Het werd een frisse tocht met droog weer en een prettig windje.

De tocht startte om 09:30 bij de Overhaal in Broekerhaven, waar de sloepen werden overgezet van polder naar Markermeer. Vervolgens werd via de sluis over het IJsselmeer naar Stavoren gevaren, waar even werd aangelegd voor haring. Daarna over het IJsselmeer naar Medemblik en van daaruit door de polder via Wervershoof terug naar Enkhuizen.

Hoewel er flink doorgevaren werd, waren de meeste deelnemers toch zo'n twaalf uur onderweg geweest. Maar dat het de moeite waard was geweest bleek uit de positieve reacties na afloop. Alle facetten van het varen in een sloep waren ruimschoots aan bod gekomen. En daarnaast was het gewoon een ouderwets gezellig stukje varen.

Er zijn nog meer foto's, alleen ziet u ze niet. Wij gebruiken namelijk javascript om ze weer te geven, maar uw browser staat dat momenteel niet toe. U kunt onze site uiteraard blijven bekijken, alleen kunt u niet door de foto's bladeren.

Evenementen