Enkhuizensloep

Ontwikkeling van de Enkhuizen 630

De Enkhuizen 630 is in opdracht van Enkhuizensloep ontworpen door Jan-Pieter Vredeveld. Hij ontwierp met behulp van 3D tekentechnieken een sportieve tender met uitstekende vaareigenschappen en een klassieke afwerking.

Als eerste werden de spanten uitgezaagd en gemonteerd. Daarna werden de huidplaten aangebracht. Dit eerste model zou niet alleen gebruikt gaan worden voor het maken van een mal, er zou ook gewoon mee gevaren gaan worden. Daarom werd er gekozen van een constructie van watervast multiplex met een epoxy laag. Nadat deze laag was aangebracht werd de romp geplamuurd en gespoten. Vervolgens werd er een mal van getrokken, waarna de houten romp werd voorzien van een interieur. Ook hiervan werd een mal getrokken.

Op 4 februari 2011 werd de Enkhuizen 630 aan het publiek getoond na een bouwtijd van 5 maanden. Het originele model vaart nog steeds rond.

Er zijn nog meer foto's, alleen ziet u ze niet. Wij gebruiken namelijk javascript om ze weer te geven, maar uw browser staat dat momenteel niet toe. U kunt onze site uiteraard blijven bekijken, alleen kunt u niet door de foto's bladeren.

Enkhuizen 630PrijslijstSpecificatiesFoto's